5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Vand -og fiskepleje

Vand -og fiskepleje

Om du har et akvarie, spejlbassin, springvand eller havedam, så vil sollyset bevirke at næringsstofferne i vandet øger mængden af alger, hvilket vil give dig udfordringer med hensyn til at holde dit vand pænt, klart og sundt. Nederst på siden giver vi dig en beskrivelse af de forskellige produkter, der kan hjælpe dig med at holde bassinet ret.

Grid 

Grid 

Få en renere og sundere havedam

Vand er et naturligt element, som indeholder mange små mikroorganismer og er i og for sig levende. Kommer man samtidig dyr i, vil de være medvirkende til at ændre på floraen i vandmiljøet. Fisk spiser, formerer sig og lever i deres egne ekskrementer – hvis vi mennesker også gjorde det, ville der nok også opstå nogle fæle sygdomme. Derfor er det nødvendigt, at vi forebygger de sygdomme, som kan opstå i sådan et kontrolleret vandmiljø, som bassiner er.  

For at gøre mulighederne mere overskuelige, får du her en gennemgang af de vigtigste produkter:

Algekontrol;

Anvendes til forebyggelse og kontrol af algevæksten i bassinet. Du får bedre og mere stabile vandværdier. De aktive substanser forhindrer dannelse af nye alger og forstyrrer fotosyntesen i algecellerne.

Anti bakterie;

Bakterier findes naturligt i bassinet. Dårlige vandværdier, nye fisk og skader i fiskens slimlag kan udløse bakterieangreb. Det er meget tydligt at se på fisk, hvis der er noget galt; de holder simpelthen op med at spise og bevæger sig langsommere. Der findes også andre symptomer, disse kan du læse på produktet. Afliv fisk med fremskredent svampeangreb, da de desværre ikke kan reddes. Midlet bekæmper aktivt hulsyge, gæller der rådner og bugvattersot.  

Anti svamp;

Svampesygdomme er som regel en sekundær sygdom forårsaget af parasit- og bakterieangreb. Svampen angriber dødt væv og fiskens slimhinde. Svampeangreb opdages tit først om foråret, når temperaturstigningen er medvirkende til stor aktivitet i svampeangrebet.

Bassin rens;

Grumset vand kan opstå af forskellige årsager – midlet her er uskadeligt og virker ved at klumpe partiklerne sammen. Partiklerne synker til bunds og fanges af filteret – resultatet er at vandet klarer op.

Bassin salt;

Kan både anvendes forebyggende og til medicinering i bassinet. Salt har en afstressende effekt på fisk og bruges derfor også ved udsætning af nye fisk til bassinet. Anvendes specielt i foråret, da fiskene er følsomme efter deres vinterhi og meget nemt kan blive ramt af forskellige sygdomme.  

Koi antiparasit;

De fleste fiskesygdomme starter med et parasitangreb, der efterfølges af bakterie- og svampesygdomme. Derfor er det rigtig vigtigt at behandle for parasitter, så der ikke udvikler sig en omgangssyge. Se gerne under midlet Koi antiparasit for at finde en grundig beskrivelse af, hvordan du spotter parasit angreb.  

pH-kontrol;

Hjælper med at skabe ideelle forhold i bassinet. De stabile værdier er med til at vandplanternes vækst øges. Når et bassin er i pH balance forebygges der også algevækst. Indeholder sporer elementer som styrker selv de svageste fisk.

Slam fjerner;

Forhindrer opbyggelse af bundsediment og alger. Et hjælpemiddel mod uklart vand.