5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Fiskefoder

Fiskefoder

Har du fisk og går du op i deres velbefindende, så er foder helt klart noget, som skaber et godt liv for dine fisk. Det foder vi har, er noget af det bedste der findes på markedet. For at gøre dig lidt klogere på de forskellige slags, kan du læse beskrivelser af dem alle nederst på siden.

Grid 

Grid 


Fodring i løbet af året:

Pondteam har fået fremstillet og udvalgt en række let fordøjelige fodertyper, der tilgodeser fiskenes energibehov uanset årstid og samtidig giver en minimal belastning af bassinets biologiske balance. I nedenstående skema vises hvor mange gange dagligt man skal fodre i forhold til temperatur.

Temperatur    

Fodring 

25-30   C

3-4 gange dagligt

15-24   C

2-3 gange dagligt

12-15   C

1 gang dagligt

10-12   C

Energifoder 3 gange dagligt   

8-10   C

Energifoder 2 gange dagligt

0-8   C

Ingen fodring


(Stør kan dog fodres helt ned til 3 grader)


De forskellige typer fiskefoder:

Energifoder;

Er godt til efterår og foråret, hvor temperaturene er lave – let fordøjeligt og hurtig omsætteligt foder for fiskene tilsat multivitaminer. Foderet sætter fiskene i gang efter vinterpausen og opbygger igen deres energidepoter før en lang vinter starter. Foderet kan anvendes til alle fisk. I sommerperioden fodrer man blot med almindeligt hovedfoder afhængigt af fiskenes størrelse, art og behov.

Farvefoder;

En komplet foder der er velegnet som hovedfoder – hjælper dine fisk med at få kraftigere farver. Foderet har et højt indhold af animalske og vegetabilske proteiner, som er medvirkende til at give dine fisk en god tilvækst.

Koi-piller;

Specialfoder til koi-karper og andre store fisk. Foderet har et højt protein indhold og er tilsat vitaminer og spirulina. Det anbefales at anvende dette specielle foder, hvis du har koi-karper.

Pond granulat;  

God og fiberrig allround foder, som kan anvendes til alle bassinfisk. Foderet flyder længe, hvilket gør, at det er let at kontrollere om fiskene spiser op. Foderet indeholder keratin, som er med til at give fiskene en flot farve. Kan anvendes våde til store og små fisk.  

Pond sticks;

Er en fiberrig blanding tilsat vitaminer – velegnet til alle fisk, som tager foder i overfladen. Foderet flyder længe og er derfor nem at dosere.

Stør foder;

Stør er blandt de fisk, som skal have deres eget specielle foder. Stør henter ikke foder i overfladen af bassinet, men finder det i bunden. Foderet er specielt designet til dem; det har et højt fedt og proteinindhold, som størene har brug for.

Silkelarver;

Er som slik til fiskene – alle fisk kan lide dem og det er faktisk medvirkende til at give fiskene nogle finere farver.

Er du stadig i tvivl om, hvilken foder der er bedst til dine fisk, så skal du ikke tøve med at skrive til os! Vores dygtige eksperter i vand-i-haven står klar til at vejlede dig.