5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Rhododendron

Rhododendron

Rhododendron er, og har i mange år været, en elsket plante i de danske haver – og med sin ret. Det er en skøn plante med en overdådig blomstring, som skyder sommeren i gang. Rhododendron er en såkaldt surbundsplante, hvilket indebærer at rhododendron trives bedst i en jord med en lav pH-værdi – den kan nemlig slet ikke lide kalk. Se vores guide til hvordan du planter og passer dine rhododendron i bunden af denne side.

Grid 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Grid 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Plantning af rhododendron

Det absolut nemmeste at gøre, når du skal plante din rhododendron, er at fjerne dit eget jord i 1 meter gange 1 meter og i ca. 40 centimeters dybde. Herefter fylder du ny ugødet spagnum i hullet, som er specifikt beregnet til surbundsplanter. Brug gerne en grov sphagnum til rhododendron. Sphagnum er helt tørt når du pakker det ud, derfor skal det gennemvædes inden der plantes planter i den, da den tørre sphagnum ellers vil suge vand ud af rhododendronens rødder og derved slå planten ihjel. Du gennemvæder nemmest sphagnum ved at hælde det op i en trillebør eller en stor spand og overpøse det med vand. Ælt herefter vand og jord godt sammen, så du ender med en fugtig jord.

Rhododendron plantes, som de fleste andre planter, i samme dybde som den potte den kommer i. Plant ikke din plante dybere end jorden i potten. Som sagt tidligere er det bedst at anvende ugødet spagnum og tilsætte den egnede surbundsgødning til jorden. Gød gerne med en organisk surbundsgødning og tilsæt ved selve plantningen dobbelt dosis i forhold til anbefalingen på posen (1. gangs dosering).

Jorden i potten med rhododendronen kan ske at være let tør, væd den derfor ved at lade planten med potte stå i en spand vand i ca. 15 min – sådan at planten har suget rigeligt af vand til sig og er klar til at blive plantet.

Fjern dernæst plastikpotten, sæt planten i plantehullet, og tryk jorden let til rundt om planten – vand gerne lige efter plantning.

Vanding af rhododendron

Husk at planter, som står i surbundsjord, altid skal have nok vand - de må ikke tørre ud. Derfor er det en rigtig god løsning at sætte siveslanger eller sprinkler system, så du er sikret en jævn og let vanding. Lad vær med at overvande, så rhododendronens rødder hele tiden står i vand – de har godt af at vandet kan dræne væk.  

Beskæring og gødning af rhododendron

Der er mange som tror at rhododendron ikke kan beskæres, men det er langt fra sandheden! Rhododendron kan og har egentlig godt af at blive beskåret. Man kan tale om to typer af beskæring når det gælder rhododendron; en kraftig beskæring (som egentlig kun burde udføres på gamle rhododendroner) og en let vedligeholdende beskæring, som kan foretages hvert år.

Gødning af rhododendron

Angående gødning, skal rhododendron gødes i april måned lige op til blomstring og igen i juni, hvor de skal til at danne næste års knopper og nye skud.

 

Husk at du er meget velkommen til at henvende dig til os hvis du har yderligere spørgsmål angående rhododendron. Ellers er der kun tilbage at kigge igennem vores store udvalg af skønne rhododendron.