a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Magnolia

Magnolia

Magnolie er en smuk og meget yndefuld plante at have i sit surbundsbed. Oprindeligt er den fra Kina, men den har igennem de sidste 200 år vundet hjerter over hele Europa. Vi herhjemme er også meget glade for magnolia, da den blomster tidligt med sine meget elegante og smukke blomster. Læs mere om magnolia nederst på siden.

Tabel 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magnolie

Magnolie kan både fås som busk eller som mindre træ. Ifølge fortællinger er magnolia blomsten et symbol på renlighed og oprigtighed i Kina – og når man ser de skønne klokkeformede blomster i det tidlige forår, kan man godt forstå hvorfor.

Magnolie er en af de planter, som blomstrer før sit løvspring, hvilket giver den et charmerede udseende. Magnolie findes i mange sorter med farve fra hvid til mørkrosa. De almindelige magnoliaer blomstrer omkring april - maj.

Udover den mere almindelige klokkeformede magnolia har vi også åkandemagnolia og stjernemagnolia. Åkandemagnolia kommer i buskform og blomstrer senere end den traditionelle, nemlig fra juni til august. Den har derudover røde bær om efteråret, som hænger i klaser. Stjernemagnolia er en svagt voksende busk, som har duftende bark og stjernelignede blomster.   

Plantning af magnolia  

Magnolia er ligesom rhododendron en surbundsplante og klarer sig derfor ikke godt i jord med højere kalkindhold. Plant derfor din magnolia i surbundsjord og sørg for godt dræn, så magnoliaen ikke står med fødderne i vand konstant. Endvidere vil din magnolia takke dig for, at du placerer den et solrigt sted, helst mod syd, i haven. Den skal helst ikke placeres for vindudsat. 

Beskæring af magnolia   

Beskæring er egentlig ikke nødvendig. Magnolia er en langsomtvoksende plante med karakteristiske smukke grene, der ikke bliver alt for tætte. Ønsker du få grene til en vase indenfor, så anbefaler vi, at du kun klipper grene af ældre veletablerede magnoliaer.

Magnolia er en skøn, elegant og duftende plante – derfor kan vi varmt anbefale at prøve kræfter med magnolia.