5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Taks

Taks

Taks er en skøn stedsegrøn plante at have i haven– den giver nemlig et helt andet indtryk end andre nåletræer. Taks er flotte hele året rundt, hvor de om sommeren danner en rolig baggrund for de blomstrende planter, mens de om vinteren giver en spændende grøn farve blandt alt det grå og hvide. Taks fungerer både som stedsegrøn busk og stedsegrønt træ. Læs mere nederst på siden.

Grid 

Grid 

Taks er enormt anvendelig, da den er meget neutral og ikke har en dominerende tilstedeværelse i haven. Den kan endvidere skræddersyes efter dine behov, da taks er et af de nåletræer, som kan tåle en kraftig beskæring og derfor er ideel til skulpturel klipning. Hun taksplanter får også små røde bærlignende frugter som resultat af en bestøvning.  Fugle er særligt glade for bærrene. Dog er frø fra bærret og selve nålene fra taksen giftige, specielt for heste og kvæg.

Medlemmer af taks familien er meget modstandsdygtige overfor skygge og udtørring, og er derfor meget anvendelige de steder i haven, hvor det ellers er besværligt at finde planter til. Taks er typisk mørkegrønne hele året, kun med undtagelse af maj måned, hvor de danner nye skud, som er lysegrønne.

Du kan få taks i mange forskellige vækstformer; pyramideformet-, kugleformet-, søjleformet-, omvendt pyramideformet-, eller en lav bred vækst.   

Grene fra taksen er desuden meget anvendelig som afskåren i vinter buketter og dekorationer.

Overvejer du derfor et nåletræ eller en stedsegrøn plante, kan vi varmt anbefale dig at kigge nærmere på taksen, da den har en masse gode kvaliteter. Er du i tvivl om noget, må du endelig ringe eller skrive til os. Vores dygtige gartnere står altid klar til at hjælpe dig.