5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Laurbær

Laurbær

Laurbær-kirsebær eller kirsebær-laurbær, kært barn har mange navne. Uanset hvad du vælger at kalde den, er det en stor stedsegrøn busk, som er hjemmehørende i Sydøsteuropa, Lilleasien og Kaukasus. Kirsebær-laurbær har taget til i popularitet pga. dens dekorative og flotte vækst. Læs mere nederst på siden

Grid 

Grid 

Laurbær-kirsebær/Prunus Laurocerasus

Laurbær-kirsebær findes i mange forskellige sorter; fra små på 1 meter til store på 3 meter. Busken blomstrer smukt i maj. Blomsterne sidder i oprette toppe, der er prydret med små, hvide blomster med en sød og lettere tung duft.

Du kan få krisebær-laurbær i mange forskellige størrelser, hvor sorten ’etna’ er den som vokser sig højest. Derudover er der brogede bladtyper og andre som har et blågrønt skær. Bladene mærkes læderagtige og har en blank mørkegrøn overside, samtidig med at de er lyse og matte på undersiden.

Plantning/pasning:

Ved plantning ibland komposteret kojord sammen med din egen havejord svarende til 1/3. Laurbærkirsebær kan i hårde vintre få frostskader, men med en tilbagebeskæring vil planterne bryde med nye blade igen. En fordel kan være at sætte gran/fyr op omkring planterne i vinterhalvåret.

Beskæring

Laurbær kirsebær anvendes ofte som hæk, da den tåler beskæring og bliver tæt og flot at se på. Og med sit ensartede udseende er den en rigtig god baggrund for de fleste planter. Beskæring af laurbær kirsebær foregår i marts, så planten har tid til at komme sig og vokse frem igen før næste vinter. Tynd gerne ud ved at tage en tredje del af de største grene helt inde ved hovedgrenen – sådan at der kommer ny og frisk vækst fra de træagtige grene.

I juni eller september måned skal du tynde ud i dine kirsebær laurbær, ved at vælge jævnfordelte grene og fjerne dem. Klip ikke alt for mange blade af, da laurbær kirsebærren er en stedsegrøn plante, som skal bruge sin bladmasse til at producere energi. Efterlad ikke stubbe over et blad, da denne blot vil visne og se grim ud samt være indgangsport for svampeangreb – beskær derfor helt ned til det ønskede blad.

Vi kan varmt anbefale at du prøver en kirsebær laurbær, hvis ikke du allerede har, da det næsten er en uundværlig plante i haven.