5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Bunddækkende roser

Bunddækkende roser

Bunddækkende roser betragtes helt anderledes end andre roser, da de anvendes lige så meget for deres dækkende egenskaber, som for deres egentlige pragt. Bunddække roser kan have meget forskellige blomster; nogle er helt åbne, andre mere fyldte og nogle næsten helt lukkede. Fælles for dem alle er deres talrige blomster samt evnen til at dække jorden og skærme for ukrudtet. Læs mere om plantning og beskæring af bunddækkende roser nederst på siden.

Grid 

Grid 

Bunddækkende roser blomstrer typisk ret overdådigt og ligner mere en tæt bunke dækket med masser af blomster, end en traditionel rose. Bunddækkende roser er særligt velegnede på skrænter og anlæg, som lav blomstrende hæk. I større grupper er roserne ret imponerende, da de let kommer til at ligne et tæt tæppe af roser.

Der er to typer, når vi snakker bunddækkende roser; de velforgrenede med tæt fyldig vækst, og de mere ranglede typer, med lange slangeagtige skud. Begge typer beskæres ens ved at skære ned til 10-15 centimeter over jordoverfladen. Dette gøres omkring april måned, når faren for den værste frost er ovre. Der er endvidere mange som ynder at bruge de lange ranglede skud til at vikle tilbage ind mod rosens centrum, for at give en kugle effekt.

Plant gerne 3 – 5 bunddækkende roser pr. kvadratmeter, for at få en fyldig dækkende effekt. Nedenfor vil vi gerne beskrive nogle af de mest populære sorter indenfor bunddækkende roser;

’Schneeflocke’Kan blive 50-100 centimeter høj og ca. 1 meter bred. Den har store enkelte hvide blomster, som blomstrer fra juni til september måned. Rosen ynder at stå i sol til halv skygge. Fuldt hårdfør rose som er god, hvis man ønsker en meget tæt bundækkende rose 

’Lady in red’Tæt lav bunddækkende rose, ca. 40-60 centimeter høj. Planten har smukke røde blomster med let duft, som blomstrer fra juli til september måned. Den er middeltvoksende, hårdfør og kompakt og egner sig godt til haver, parker og endda krukker.

’The fairy’Helt klart en af de mest populære roser. Den bunddækkende rose bliver imellem 0,6 – 0,8 meter høj og ca. 0,75 meter bred. Den får små sartrosa blomster fra juni til november måned. Den er fuldt hårdfør og trives rigtig godt her hjemme.