5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Roser

Roser

Roser er blomsternes dronning. Hos Jespers Planteskole kan du finde roser for alle pengene. Vi har et kæmpe udvalg af almindelig potte roser, opstammede roser og barrodsroser (bestillingsvare fra oktober – maj). Mere specifikt omfatter vores udvalg historiske, flower circus, engelske, renaissance, bunddækkende, storblomstrende, buket, slyng/klatre og busk roser. Der findes en rose til ethvert formål, i et væld af farver og skønne dufte.
Vi giver dig tips og råd til hvordan du bedst passer dine roser. Læs vores rosevejledning

Billige roser - go kvalitet

Vi står altid klar med professionel rådgivning omkring roser, hvor og hvordan de skal plantes eller hvordan de skal beskæres. Herunder, eller inde på vores blog, kan du læse vores beskæringsguide til roser. Vores roser er af højeste kvalitet og med vores professionelle vejledning sikrer du dig at dine fantastiske roser bliver rigtblomstrende.

Roser - beskæring

Brug først og fremmest en god og skarp saks. Find vores udvalg af sakse her.
1. Beskæring af roser foretages midt i april, når den værste frost er over. Er der efterfølgende frost/nattefrost, dæk de nyklippede roser med grene eller fiberdug.
2. Lige meget hvilken type rosenbusk du har, skal du altid sørge for at skære døde og sygdomsramte (plettede) grene af.
3. Er der beskadigede og knækkede grene skal disse beskæres tilbage til friskt ved.
4. Vokser nogle af grenene tværs/indad, fjernes disse også. Klip ved et udadvendt skud.
5. Vildskud rives eller klippes af så tæt på roden som muligt.


Roser - Tips til beskæring og gødning af specifikke rosentyper:
Bunddækkende roser - Skal kun studses let, men altid ned til friskt ved. Du kan med fordel udtynde de ældste og tykkeste grene.
Bedroser (storblomstrende-, buket- og flower circusroser) - skal klippes ned til 10-20 cm over jordens overflade, Buskroser, historiske roser og renaissance roser – Kræver kun en let beskærinng
Klatre- og slyngroser – Kræver ikke en egentlig tilbagebeskæring, men fjern tørre og døde grene. For at fremme nyvækst og frodighed fra bunden, fjernes de ældste grene fra basis af planten.
Roser på stamme - Rosensorter med små blomster skal beskæres ned til en grenlængde på 15—20 cm. Roser med store blomsterhoveder skal derimod skæres helt ned til 10 cm grenlængde.

Gødning af roser og jord

For at sikre optimale vækstbetingelser for dine roser, er det vigtigt at du placerer dem i en god næringsrig jord. Vi anbefaler at du blander Rosenjord, der er tilpasset rosernes behov, med din egen havejord. Rosenjord anbefales også som jordforbedring, hvor rosenjorden lægges ud som et lag i det etablerede rosenbed.

Roser - inden plantningen:
-Sæt planten med potte i en spand vand i ca.15. min. Potteklumpen skal være gennemvædet.
-Grav et godt stort hul hvor jorden løsnes. Ibland Rosenjord. Du skal bruge 10 liter Rosenjord pr plantehullet.
-Fjern plastpotten.
-Sæt planten i planten i plantehullet, således at podestedet kommer 10 cm under jordoverfladen.
-Tryk let til.
-Vand godt.

Roser - efter plantningen:
-Vand rigeligt de første 2-3 uger efter plantningen.
-Husk efterfølgende at vande i tørre perioder i planterns etableringsfase dvs. de første 2 år.

Vand og gødning skal der til for at få flotte og blomsterrige roser. Vi anbefaler at bruge en organisk rosengødning, der har den rette næringssammensætning, den frigives langsomt og svider ikke planten.
Start med at gøde 1. gang sidst i marts (ca.1 spsk organisk rosengødning pr rose).
Herefter skal roserne have gødning en gang i måneden til og med 1. august, ud fra anbefalingen lidt men tit. Du kan huske det på, at hver gang du får løn, til hver den første, skal roserne have gødning fra april til og med 1. august.