5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Frugttræer med mistelten

Frugttræer med mistelten

Med et frugttræ med mistelten får du ikke bare lækre frugter men også en plante, som er flot hele året rundt. Misteltenens stedgrønne blade gør, at træet aldrig står bart. Læs mere om mistelten nederst på siden.

Grid 

Grid 

Frugttræer med mistelten 

Mistelten er en af de mere sjældne planter herhjemme, men den findes faktisk vildtoksende nogle få steder. Den er kendt fra film og fortællinger, hvor man skal kysse den person, som man træffer under mistelten – hvilket er en meget romantisk tradition. Mistelten er igennem film og denne tradition blevet koblet sammen med jul og tiden op til. Derfor er efterspørgslen på den også mere stigende. 

Mistelten er hvad vi vil betegne som en halvsnylter; hvilket betyder at den både kan leve for sig selv og af sin værtsplante. Det lyder lidt som noget fra en gyserfilm, men vi kan berolige dig med at værtsplanten ikke lider den helt store nød. Mistelten kan vokse på alle løvfældende træer, dog foretrækker den visse fremfor andre; dette er medlemmer af malus-familien, eksempelvis paradisæbletræer samt alm. røn/sorbus aucuparia. Den vokser også rigtigt godt på æbletræer.

Mistelten etablerer sig ved, at de klistrede bær gnides ud på en af værtsplantens grene – hvorpå frøene inde fra bærret spredes, spirer og danner en plante. Denne proces sker naturligt igennem fugle. Har du ikke tid til at vente på, at der er en fugl, som skal komme med frø fra en mistelten, kan du også selv emittere processen. Det skal hertil siges at mistelten er særbo, hvilket vil sige at befrugtning af frø kun sker, hvis der er en han- og hunplante tilstede.

Der kan godt gå et par år før en mistelten for alvor etablerer sig på sin værtsplante, men når den har gjort det er mistelten en robust og hårdfør plante.

Det skal lige siges at mistelten har helt hvide bær, modsat det man ser på film, hvor bærrene eventuelt er farvet for at være mere fremtrædende. Så der er ikke noget galt med din mistelten, når den får hvide bær i stedet for røde ;-)

Hos os sælger vi mistelten på enten æble eller paradistræer, da dette ikke blot giver dig fornøjelsen af selve misteltenen men også af et rigtig flot træ.