5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Bær

Bær

I den seneste tid har det været oppe at vende, hvor sunde bær egentligt er og mange af vores helt almindelige bær har fået titlen superfood. Bær er nemlig fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler, hvilket alt sammen er rigtig godt for os. Læs mere om de enkelte bærsorter nederst på siden.

Grid 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Grid 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Du får en lille beskrivelse af de forskellige bær her. Alle bærerne er nemme at dyrke herhjemme og vi vover at påstå, at alle kan dyrke lækre bær.

Jordbær; er rige på C-vitamin og nemme at dyrke. De fås i mange varianter - så der er et jordbær for enhver smag. Bærret kan anvendes til alt fra at spise dem friske til marmelade, desserter, grød osv. 

Ribs; indeholder store mængder af A- og C-vitamin og også en hel del pektin, som gør ribs til fremragende bær at lave gelé og syltning af. ’Ryste-ribs’ er en gammel dansk spise, hvor man blander ribs og sukker i en skål og ryster, hvorefter man spiser de nu lidt sødere bær.

Brombær; er fyldte med antioxidanter. En nøjsom og meget let dyrkelig plante, som med fordel kan bruges som espalieplante op ad murer eller i pergolaer. Solmodne brombær er en lækker frisk spise.

Havtorn; er utrolig vitaminrig. Udover at være meget høj på C-vitamin indhold, er der bl.a. også A-, B-, E- og P-vitaminer i de dejlige bær. Kræver både han og hunplante for at få bær. Et lille bær indeholder lige så meget c-vitamin som en appelsin. Det siges at havtorn har en gavnlig virkning på mavesår. Planten trives bedst på næringsfattig jord og man finder den naturligt ude langs kysterne.

Hindbær; er en meget lækker spise, som tilmed er rig på fibre, C-vitamin, jern og folater. Der er rigtig mange forskellige hindbær at vælge imellem, både sommer og efterårshindbær, og de er meget anvendelige til marmelader og i desserter.

Surbær/Aronia; er en meget anvendelig plante, både som bærbusk, prydbusk og læhegns plante – hvor dens smukke gule og røde efterårsfarver virkelig lyser landskabet op. Aronia bær skulle endvidere være meget sunde, da de er rige på vitaminer, mineraler, sporstoffer og bioflavonoider. God til marmelade og saft.  

Blåbær; findes som små vilde blåbær, som du kan finde i den danske natur, eller som storfrugtede blåbær, som er meget populær at lave marmelader ud af, spise friske og putte i amerikanske pandekager. Blåbær siges at være gode for immunforsvaret, hjerte-kar-systemet og blodtryk. Blåbær er rig på vitaminerne A, B, C og E samt en del mineraler.

Tranebær; er specielt rig på C-vitaminer og menes at have en forebyggende virkning på urinvejsinfektioner og blærebetændelse. Tranebær har et endvidere praktisk formål som en rigtig god bunddækkende plante. Anvendes i surbundsbede. 

Solbær; har et højt indhold af C-vitamin, flavonoider og anthocyaniner. Udover at kunne anvendes til dejlige marmelader, saft og te, siges det at frisk saft fra rå solbær kan lindre kløe fra myggestik.

Hyldebær; siges at forbedre immunforsvaret og derved forebygge mod forkølelse, influenza, bakterielle- og virale infektioner. Hyldebær saft og suppe er en ret kendt drik/spise herhjemme, og en lækker en af slagsen. Spis dog aldrig rå hyldebær, da de er giftige. 

Tyttebær; kan anvendes til syltetøj og ellers som en god bunddækkende plante i et surbundsbed. Rig på bl.a. A-vitamin. 

Vi kan varmt anbefale ALLE at prøve en af disse skønne bær-planter.