5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Lave buske (0,10-1,5 m)

Lave buske (0,10-1,5 m)

Vi karakteriserer lave buske som dem under 1,5 meter. Disse kan derfor passe ind i de fleste haver. Løvfældede buske taber bladende og efterlader en nøgen gren vinteren over. På denne gren kommer de nye vækster – endvidere kan buske gøres mere fyldige ved at man beskærer dem. Se hvordan du beskærer buske her.

Grid 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Grid 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lave buske

Lave buske kan passe ind i de fleste haver og de gør sig godt i selskab med stauder, roser, græsser, og andre planter, som kan give dem modspil. De fungerer også rigtig godt som forgrund i et bed med træer eller høje buske.  

Nedenfor vil vi uddybe nogle af vores dejlige buskes egenskaber:

Duftsnebolle/Viburnum:

Det er primært sorten ’eskimo’ vi omtaler her, da den er en af de mest populære snebolle-buske i dag. ’Eskimo’ er en delvis stedsegrøn lav busk, som normalt bliver 1,5 til 1 meter høj. Den blomstrer med store hvide blomster i maj måned. ’Eskimo’ er en middelvoksende, kompakt og hårdfør haveplante. Den vokser bedst i en alm. næringsholdig havejord og er en virkelig nem busk. Duftsnebollerne menes at stamme fra Korea og Japan, hvor de for nogle hundrede år siden blev bragt til Europa.   

Vinterblomst/Chimonanthus:

En skøn lille busk, som blomstrer allerede fra mart til maj. En rigtig forårsplante med sine skønne gule blomster. Blomsterne springer ud før bladene, så de lyser rigtigt op i de spæde forårsmåneder. Den bliver som regel en meter høj, er løvfældende og blomstrer på anden års skudende. Ynder gerne et solrigt voksested, hvor der er lunt og beskyttet. Vinterblomst har oprindelse i Kina og det er stadig uvist, hvornår den helt præcis kom hertil. Plant gerne i en veldrænet jord.