5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Bunddække

Bunddække

Flot udvalg af kvalitetsbunddække

Vores udvalg af bunddækkende planter er stort. Udover de bunddækkende planter du kan finde herinde, har vi mange stauder, buske, surbundsplanter, krydderurter og stedsegrønne planter som er særdeles velegnet til bunddække. Vores bunddække kommer allesammen fra kvalitetsleverandører, der er nøje udvalgt for at sikre den høje kvalitet. Høj kvalitets er dog bestemt ikke lig med høj pris, og sammenligner du vores priser med konkurrenterne vil du hurtigt indse at vi er blandt de billigste på markedet.

Har du brug for rådgivning omkring bunddække planter? Se vores vejledning her.

Anvendelsesmuligheder

En bunddækkende plante kan bruges til mange ting. Først og fremmest så er de fantastisk gode til at forebygge mod ukrudt, da deres tætte vækst blokerer for lyset, så ukrudtsfrø ikke kan spire. Desuden er de flotte med deres tætte tæppelignende vækst, der både kan være løvfældende, med mange blomster, eller stedsegrønne. Bunddække planter kan plantes på en skråning, og være med til at holde på jorden så det ikke skrider. Bunddække planter tiltrækker mange nyttedyr, der er en gave til din have.

Det er dog værd at fremhæve, at der er stor forskel på bunddække. Nogle vokser mere aggressivt, såsom efeu (Hedera), mens andre er mere moderat og dermed velegnet til at placere i dit staudebed, imellem buske, eller som forgrund i dit surbundsbed. 

Plantning og pleje af bunddækkende planter

For at opnå en hurtig bunddækkende effekt, er det vigtigt at plante tæt. Jo større afstand mellem planterne, des flere år skal du lægge til dit lugearbejde !!
Det er vigtigt at din jord er renset for alt ukrudt. Især det flerårige ukrudt, såsom senegræs og skvalderkål.

Inden plantningen:

- Sæt planten med potte i en spand vand i ca 15. min. Potteklumpen skal være gennemvædet.
- Grav et godt stort hul hvor jorden løsnes. Ibland Komposteret Kojord svarende til 1/3 af plantehullet.
- Fjern plastpotten.
- Sæt planten i plantehullet i samme dybde som den er i potten.
- Tryk let til 
- Vand godt.

Efter plantningen:

- Vand rigeligt de første 2-3 uger efter plantningen.
- Husk efterfølgende at vande i tørre perioder i planterns etableringsfase dvs. de første 2 år.
- Lug for ukrudt