5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Udendørs krukker

Udendørs krukker

Krukker er blevet mere og mere populære igennem de sidste par år – og det kan vi sådan set godt forstå. Krukker er nemlig meget anvendelige og der findes én for alle – om du vil have en rund krukke, firkantet krukke, høj, lav eller orange farvet krukke; så er der også en krukke for dig. Læs mere om krukker og plantning af dem nederst på siden.

Krukker og guide til plantning

Dyrkning af planter i krukker og potter stammer fra baroktiden, hvor man på malerier kan se nogle store flotte krukker pryde de flotte barok haver. På det tidspunkt begyndte man også at gå meget op i orangerier, og nærmere betegnet dyrkning af planter i orangerier. Som planterne voksede til store citroner, appelsiner, grape m.fl. voksede krukkerne også.

De meget populære terracotta krukker stammer fra Italien, hvor de lige så stille har banet deres vej igennem resten af Europa. Herhjemme skal lerkrukkerne være hårdbrændte, så de er solide og stærke og kan holde til det danske klima. Hvis ikke de er hårdbrændte skaller de når frosten trænger ind i lagene og løsner dem.    

Det er en rigtig god ide ikke blot at plante sæsonprægede blomster i krukker, men også flerårig planter; såsom stauder, buske og små træer. Med flerårige planter har du glæden af dem år efter år.

Krukker er særligt anvendelige til mindre haver og terrasser, så du kan få en lille have uden at have den helt store herregård.

Hvilken jord skal der så i krukkerne? Hvis det ikke er nogle planter med specifikke behov, såsom roser, surbundsplanter eller andet, kan du blot anvende krukke jord eller terrasse jord. I bunden af krukken skal du komme ca. ti centimeters leca nødder, så der bliver et godt dræn i krukken. Kom derefter jorden i og plant dine planter. Pynt dine krukker af med dekorativ bark eller sten, hvilket giver et godt ansigtsløft til hele krukken.

Når det kommer til vanding, er det rigtig vigtigt at have styr på det fra starten, da livet i en krukke godt kan blive hårdt. Du kan lave et indbygget vandingssystem, eller dryp vanding, som vil sparer dig for en masse tid og bekymring for planterne. Se vores micro drip vandingsprodukter her: