5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Plænepleje

Plænepleje

En velholdt græsplæne er uden mos og med en sund frisk grøn kulør. Mange græsplæner lider af mosangreb, slid, mosegrise og muldvarper som har hærget dem, så den er mere bulet end lige. Man skal være lidt efter sådan en græsplæne, hvis den skal blive rigtig flot. Nederst på siden giver vi dig tips til, hvordan du gør

Guide til en flot græsplæne:

- Slå græsset en til to gange om ugen; fra tidlig forår til sidst på efteråret. Slå gerne i en tre til fire centimeters højde, for at græsplænen har en god vækst tilbage at leve af – klipper du den for lav, bliver den svækket og kan dårligere konkurrere med mos og ukrudt. Om vinteren klippes den helst ikke lavere end fire centimeter, da der er mindre sollys på disse tider af året og frosten er en faktor, er det vigtigt for græsset, at den har en ekstra manke at beskytte sig med. Se vores store udvalg i plæneklippere her. Gider du ikke alt besværet kan du også vælge en robotplæneklipper, som klarer jobbet for dig. 
- Vand græsset i tørre perioder; om sommeren er der nogle tørre perioder, hvor græsset godt kan tørre ud og se visnet ud. Græsset dør ikke, det bliver igen grønt når regnen kommer – men ønsker du en frodig græsplæne hele året, så skal den vandes i disse tørre perioder. Vand gerne færre gange, men vand ordentligt igennem når det er, du vander; ca. 20 mm. pr. kvadratmeter.
- Riv gerne græsset igennem en til to gange om året for at give plænen ekstra ilt og samtidig fjerne mos.   Er mosset meget udbredt kan du bruge en elektrisk plænerive eller vertikalskærer.   
- Gød og kalk; græs har også brug for nærring for at trives optimalt. En græsplæne i god vækst er tæt, hvilket betyder at mos og ukrudt har problemer med at få fodfæste i plænen – det er det vi ønsker, så vi slet ikke skal til at bekæmpe mosset. Gød gerne i det tidlige forår med plænegødning – så den har noget at vokse på sæsonen igennem. Gød specielt hvis du river det afklippede græs væk eller samler det op med græsslåmaskinen – derved fjernes en naturlig nærringskilde for græsset og du er nødsaget til at supplere med plænegødning. Græs trives ikke i en sur jord – og der sker rent faktisk en naturlig forsuring af jorden hele tiden, derfor skal du rundt med kalket hvert andet eller tredje år. Vi anbefaler perlekalk, da det er nemt at distribuere. Du kan sammen med gødningen kalke, når du allerede er i gang – kalkning kan også med fordel foregå i efteråret, hvor det har den bedste virkning.
- Slå bladene på græsplænen om efteråret med græsslåmaskinen, så de bliver findelt og derved nemmere formulder sig.

Mangler du vejledning til, hvordan du bekæmper og plejer en gammel græsplæne, hvor der allerede er meget mos, er du velkommen til at læse vores blog indlæg om det her eller skrive til os.