5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Opbinding

Opbinding

Mange af vores elskede haveplanter har brug for en ekstra støtte, nogle kun i få år mens andre har brug for det for altid. Opbinding er på mange måder med til at hjælpe planteren og få dem til at fremstå deres bedste. En klematis som ikke får lidt hjælp med at komme op ad vil naturligvis ikke se godt ud hængende med hovedet ned ad. Læs mere om opbinding længere nede på siden.

Grid 

Grid 

Husk opbindingen 

Der er alt fra let opbinding, som bruges til vores slyngplanter og stauder, til de lidt mere kraftige pæle og stropper, som anvendes til blandt andet frugttræer og allé træer. Lige meget behovet, er der et produkt som passer til.  

De lette opbindinger:

Indebærer eksempelvis opbindingstråd til espalier som anvendes meget til slyngplanter og roser. Denne opbindingstråd kan med fordel anvendes til høje og spinkle stauder, som kan have en tendens til at vælte, når vinden blæser. Til den lette opbinding kan espalier absolut også anvendes; der er alt fra enkelte espalier til de mere romantisk udformede. Espalier kan være med til at give din have et helt bestemt udtryk.

Opbinding af både mindre og større planter:

Der er visse opbindings materialer, som er anvendelige til både mindre og større planter. Her kan der nævnes den gummibelagt opbindingstråd, som også er mere skånsom overfor barken. Tråden kan anvendes til mindre træer, stauder og roser med en tykkere stamme. Ideel til espalie og andre stativer.

De tunge opbindinger:     

Har du frugttræer eller allé træer, anbefaler vi, at du mindst sætter én pæl ved, gerne to, for at skabe den bedste stabilitet for træet. Det er vigtigt, at træer får en ordentlig opbinding, da de ellers vil rokke frem og tilbage med vinden og aldrig rigtig få rodfæstne. Dette kan resultere i skæve træer eller træer som simpelthen går ud. To stolper skaber den bedste stabilitet og opbindingsseler er endvidere noget af det mest skånsomme overfor barken.