5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Bekæmpelsesmidler

Bekæmpelsesmidler

Det dækker over mange forskellige ting, når vi siger bekæmpelsesmidler; alt fra kemisk bekæmpelse til biologisk bekæmpelse – fra hunde der tisser på dine buske til lus i chiliplanterne og mos på fliserne. Alt efter hvad du har problemer med, har vi løsningen. Læs mere om bekæmpelsesmidler nederst på siden.

Kemisk og biologisk bekæmpelse

Det kan forekomme, at der går skadedyr i dine flotte planter og ødelægger dem – det er selvfølgelig ærgerligt, men der er hjælp at hente, både med miljøvenlige produkter og de mere skrappe;

- Biologiske bekæmpelsesmidler, også kaldet nyttedyr, er løsningen for dig, som ikke har lyst til at sprøjte. Nyttedyr er en række forskellige små insekter, som lever af de skadedyr, som volder dig problemer; de er altså deres naturlige fjender. Der findes forskellige nyttedyr til forskellige skadedyr; derfor skal der først konstateres, hvilket dyr der er gået i din plante. Bladlusen går i mange forskellige planter; alt fra chili, til roser til hibiscus – bladlussnyltehvepsen er en naturlig fjende til lus og benyttes som nyttedyr. Du kan med fordel anvende snyltehvepsen i dit drivhus eller på roserne – husk at nyttedyr ikke kan anvendes forebyggende, det vil sige, at der skal være et angreb af lus eller andre skadedyr for, at nyttedyret tages i brug – se vores udvalg her.

- Der er også andre bekæmpelsesmidler, som er fremstillet til at hjælpe dig af med dine plageånder. Disse er yderst effektive og en nem måde at komme dit insekt problem til livs; alt efter hvilket insekt du døjer med. Se udvalget til de forskellige skadedyr ovenfor. 

Døjer du med svamp i dine planter, eller snegle som elsker at spise dem, er der også hjælp at hente her. Nogle af de mest effektive produkter til bekæmpelse af svamp er Ecostyles Svampefri, som må anvendes på spiselige afgrøder og er godkendt til økologisk brug.  Endvidere kan vi anbefale ferromol til bekæmpelse af dræbersnegle – midlet er ikke farligt for mennesker, husdyr eller andre dyr end snegle. Ferromol kommer i kugleform og er nem at strø ud. Hvis du ikke ønsker at bruge ferromolen, så har vi også snegleopsamler og berøringsfrie sneglespande; alt sammen en kemifri måde at slippe for sneglene på.

Myrer kan også være en sand plage. Hertil har vi også en række forskellige midler, som ikke er skadelige for andet end myrerne – se gerne udvalget her.

Har du brug for vejledning eller hjælp til at vælge det helt rette bekæmpelsesmiddel, så må du endelig skrive til os.