Ser dine roser eller rhododendron triste, barre eller mindre grønne ud? Bare rolig! De fleste problemer kan løses ved blot at forbedre jorden i de pågældende bede. Dine rhododendron og roser vil takke dig for det ved at kvittere med en prægtigere grøn bladmasse, flotte blomster og et frodigt udseende.

Giv dine roser og rhododendron den optimale næring

Grunden til at planterne typisk får et lidt trist udseende, bliver bare, eller producerer færre blomster er typisk, at de mangler et tilskud næring. Det behøver ikke at være en videnskab at tilføre næring til dine bede, det kan faktisk være ganske lige til. Ugødet sphagnum, har den rette struktur og Ph værdi, som giver optimale leveforhold for disse planter. Det samme gælder rosenjord for roser. Rosenjord er særligt udviklet til at give roserne det, de har behov for.

Køb ugødet spagnum og rosenjord her:

   

Til rhododendron er det særligt vigtigt, at man kun bruger sphagnum eller gødning, som er egnet til denne plante. Det skyldes at rhododendron ikke har godt af kalk og de fleste gødninger og andre jordtyper indeholder kalk som næringsstof.

Hvis du ønsker at give dine planter et ansigtsløft, anbefaler vi, at du påfører bedene ca. 5 centimeter af den givende jord. Jorden bredes ud over bedet og du kan med fordel vande lidt bagefter, så jorden synker sammen. Dette er kun noget man behøver at gøre hvert tredje år. De resterende år er det nok at tilføre lidt gødning i vækstperioden.

Jord og gødning kan godt virke lidt uoverskueligt, når man selv skal finde frem til det bedste, derfor er du mere end velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål.

Se vores store udvalg af jord og gødning her

Se også vores video omkring hvordan man klargører sit rhododendronbed til foråret: