Dræbersnegle er en plage for mange haveejere. For at bekæmpe dem er det vigtigste, at man begynder bekæmpelsen tidligt. Går dræbersneglene først i gang og får frit lejde til at formere sig, kan det hurtigt blive en besværlig opgave. 1 snegl kan lægge 400 æg på en sæson, så det kan meget hurtigt blive til mange snegle! Derfor er det vigtigt, at du kommer i gang allerede i foråret.

Her er nogle forskellige bekæmpelses metoder:

1. Hakke dem over med et hakkejern eller spade. Saml resterne af sneglen op, så der ikke tiltrækkes andre snegle. Det bedste tidspunkt at træffe sneglene på er tidlig morgen eller lige før solnedgang, hvor der er fugt i luften. Snegle er nataktive dyr, hvilket vil sige, at de oftest rumstere om natten.

2. Højbede med sneglekant kan anvendes. Sneglene dør ikke ved denne metode, men du holder dem fra dine grøntsager.

3. Ferramol er et sneglemiddel, som er godkendt til brug på økologiske arealer. Det er desuden også ufarligt for andre af havens dyr og børn. Det er bedst at ligge ferramolen, hvor du har set sneglene færdes, eller lave dine egne fælder ved at sætte sneglemidlet under potteskår. Nattefugten vil samles under fælden, hvilket vil lokke sneglene derhen. Ferromol er desuden regnfast i op til 6 uger ved normal nedbør. Find det her. Desværre dræber ferramolen også vinbjergsnegle, som mange haveejere ikke ønsker fjernet.

Nederst kan du se en af vores ansatte kort fremvise, hvordan man anvender produktet korrekt. Du kan købe Ferramol på tilbud her:

4. Du kan også fremme levevilkårene for sneglens naturlige fjender; fugle, løbebille, pindsvin m.fl.. Dette kan gøres ved eventuelt at ligge foder ud til dem eller at lave bosteder til dem.

5. Du kan også vælge at samle dem alle sammen, for derefter at slå dem ihjel. Til det har vi et par nyttige redskaber: snegleopsamler og berøringsfri snegledepot.

Det er helt op til dig, hvilken metode du har det bedst med ;-)

Sørg dog altid for at holde øjnene åbne for æg. De ligner små mælkehvide perler, der ligger i klumper af ca. 20-30 stk. Led efter dem under tætte blade, trærødder, grene og under krukker. Saml dem ind og mas dem. Sørg for aldrig at lægge dem på kompost bunken.

Se vores udvalg i sneglebekæmpelses produkter her

God sneglejagt. 

 

Brug af ferramol: