Døjer du med mos i græsplænen? En flot græsplæne kan få en hel have til at se frodig og lækker ud. Men der er ting som truer det grønne idyl og det er den evige plage mos. Mos er særdeles udbredt i Danmark pga. luftfugtigheden.

Men der er gode råd at hente, når det kommer til at skille sig af med mosset:

For det første: Har du en nyanlagt græsplæne, så er det helt klart bedst at forbygge mod mos i stedet for at bekæmpe det, når skaden er sket. Mos hader gødning! Derfor kan du ved at holde dit græs sundt få så tæt en græsplæne, at mosset ikke kan trænge ind. Du kan finde vores gødning her.

1. Er skaden allerede sket? Så er der her et par tips til, hvordan du kommer af med det: Er din plæne svært angrebet, er løsningen at rive det væk med en mosrive først (tag så meget som muligt). Derefter kan du bruge en vertikalskærer, som på bæredygtig vis forbedrer plænens luft-, vand- og næringsabsorbering betydeligt. Skæreren både lufter og fjerner mosset. Riv derefter det løse mos væk, før du går videre til næste trin. For at være helt sikker på at både mosset, og dens rødder er helt væk, kan du anvende et organisk mosfjerningsmiddel. Midlet er i granulat form og strøs ud over græsplænen, hvor det, modsat jernvitriol, ikke svider græsset og laver rustpletter på fliser. Derudover slår det rødderne på moset ihjel, hvor jernvitriol kun tager toppen.

Køb mosfjerningsmiddel og vertikalskærer her:

   

2. Efter sådan en omgang, kan du ved svære tilfælde, blive efterladt med bare pletter i græsplænen, hvor mosset har været. Der kan du efterså noget græs. Der sælges små pakker med græsfrø, sådan at selv de mindste behov kan blive dækket.

3. Derefter er det blot at forebygge fremtidige angreb ved at gøde din græsplæne, så den bliver tæt og sund. Køb plænegødning her

Vi håber, at du får held med det! Og husk at vi som altid står klar med vejledning.