Nødder er en sund, lækker og energirig spise. Desværre gør afgifterne, at de er særdeles dyre at anskaffe. Derfor foreslår vi, at du dyrker dem selv. Mandler er svære at dyrke herhjemme, mens hasselnødder trives godt på vores breddegrader. Gennem årerne er der blevet fremavlet hasselsorter med langt støre udbytte end tidligere og du kan derfor med en hasselbusk glæde dig til at knække store lækre hasselnødder. Læs hvordan du planter dem her..

Hvad skal du gøre?

Det første du skal gøre er at anskaffe dig en eller flere hasselbuske. For størst udbytte anbefaler vi, at du køber flere buske, så de kan bestøve hinanden. Vi anbefaler følgende sorter:

      

Det er optimalt at plante dine hasselbuske nu, hvor jorden både er lun og fugtig.  Hasler er utrolig nemme og kan plantes i helt almindelig havejord. Vi anbefaler dog at blande det op med kojord. Du kan købe kojorden her:

         Weibulls kojord

Det næste du skal gøre er at grave hullet. Hullet skal være ca. halvanden gang større end potteklumpen. Derefter placerer du planten, så klumpen lige er dækket. Vand herefter lidt hvis du ikke føler jorden er fugtig nok. 

 Efter dette er der kun tilbage at vente. God fornøjelse.