I de senere år er det blevet utrolig populært at have et insektbo i sin have. Grunden er, at insekter er naturens små flittige arbejdere. De bekæmper mange af de skadevoldere, som lever af vores planter. Derudover er de nødvendige for bestøvningen af vores frugttræer- og buske. Endvidere er de en berigelse til mikrolivet i haven. Sidst men ikke mindst er de nu også hyggelige og et godt ’gør det selv projekt’.

Indsaml materiale 

For at komme godt i gang med et insektbo skal du indsamle forskellige materiale. Det kan du med fordel gøre i skoven – husk en stor kurv eller andet at samle sammen i. Du skal nemlig finde kviste, kogler, barkstykker, pinde, mos eller andre små materialer, der ligger i skovbunden. Man kan også anvende halm, hø eller andre tørrede planter samt lecakugler, gamle potteskår og muslingeskaller.

Byg dit eget insektbo

Dernæst skal du i gang med at bygge selve boet og her er det kun din fantasi, der sætter grænser. Den kan være lille, stor, rund, firkantet, ligne et rigtigt hus eller noget helt tredje. Man kan også tage noget hønsetråd og binde det sammen til en ramme om selve boet. Der er ikke noget rigtigt eller forkert her.

Det næste du skal gøre er enten at inddele dit bo i mindre rum eller simpelthen stable dine fundne skovbundsmaterialer ovenpå hinanden i en blandet facon. Det er en rigtig god ide at bore huller i dine pinde, kviste eller barkstykker, så insekterne kan kravle derind og bo.

Det er en super god ide at sætte lidt hønsetråd for de rum, hvor der er risiko for, at det falder ud, eksempelvis lecakuglerne, skaller eller halm. Brug eventuelt en hæftepistol, eller hvad du har, for at sikre at tingene bliver, hvor de skal.

Dit færdige insekthotel kan du nu hænge op et sted i haven, fra et træ eller stille den på en bænk. Placer den gerne i nærheden af dine frugttræer og buske.

INSPIRATIONS BILLEDER: