Det er blevet forår og solen titter efterhånden mere og mere frem. Med de stigende temperaturer og øget sollys stiger risikoen også for algevækst. Det skyldes at planterne endnu ikke rigtigt er kommet i gang og derfor ikke optager det overskydende næring.

Algevækst

Vær derfor på forkant og kom algevæksten til livs. Det kan gøres meget enkelt ved at aftappe ca. 10% af vandet, hvorefter du fjerner så meget slam og blade fra bunden som muligt. Du kan enten fjerne det med et finmasket net eller en bassinstøvsuger (har du ikke en selv, kan du leje en af os).

Når du er færdig med rengøringen, fylder du vand i bassinet igen. Pumpe og filter er nu klar til at blive startet op igen og efter nogle dage skulle du gerne have et helt rent bassin.

Fisk

Fiskene skal du først begynde at fodre, når vandtemperaturen er over 8 grader. Husk at fiskene ikke har spist hele vinteren og har brug for at genopbygge deres energidepoter. Her i starten er det vigtigt, at du bruger energifoder, da der er tilsat multivitaminer. Giv kun lidt foder ad gangen, så du er sikker på, at fiskene spiser op og at der ikke er overskydende foder, som forurener bassinet.

pH-værdi

Sidst er der forskellige midler, du kan tilsætte vandet for at stabilisere pH-værdien eller på anden vis balancere vandets værdi. Til det anbefaler vi pH-kontrol eller Bio Stabil. Spørg gerne vores eksperter i havedam og fisk, hvis du er i tvivl om, hvilke midler det er bedst at anvende til dit behov. De står også klar med råd og vejledning i alt omkring vand i haven.

 

Husk derudover at skifte dine UV-C lys hvert forår, da den efter et år begynder at falde i styrke og derfor bliver mindre effektiv. Se vores udvalg her