Busken der lyser haven op i de mørke måneder

Smukt er det når en troldnød også på latinsk kaldet ”Hamamelis” allerede i en mørk januar og februar måned springer ud. Oftest springer troldnød ud med lysende gule eller orange finurlige og svagt duftende blomster. Dens smukke lysende farver viser, at der stadig er liv derude og lyset snart vender tilbage.

På denne busk dannes en frugtlignende nød, der åbner sig med et knald og slynger frøene langt ud. Den selvsår sig dog ikke i Danmark, hvilket vil sige, at den ikke selv formerer sig. Bladene springer ud i maj og formen minder om hassel. Den får flotte gyldne efterårsfarver. Troldnød er langsomvoksende og kan med alderen blive 2-4 meter høj og bred. Grenene er velegnet til at drive frem i vaser i december til januar måned.

Se alle vores Troldnød HER  

TROLDNØD (HAMAMELIS INTERMEDIA 'RUBY GLOW') TROLDNØD (HAMAMELIS INTERMEDIA 'DIANE') Troldnød Orange Beauty Troldnød Arnold Promise

Hvor skal jeg plante min troldnød henne?

Troldnød er en smuk vaseformet grenopbygget busk, der tager sig bedst ud på en placering i haven, hvor der er forholdsvis meget læ og i sol/halvskygge. Om vinteren er det en god ide, at vinterbeskytte de unge planter med gran og eller fyrgrene. Det ser flot ud, hvis man planter troldnød op af andre stedsegrønne buske som baggrund, så blomsterne ses tydeligt i vintermånederne.

Se vores udvalg af stedsegrønne planter HER.

Hvilken type jord skal jeg plante min troldnød i?

Troldnødder skal plantes i en almindelig god og porøs havejord. Jorden må ikke være for tung og leret, da jorden skal være i stand til at dræne vandet fra.

Køb en god jord HER.