Stedmoder og Påskeliljer

Foråret er lige om hjørnet og tiden er inde til at sætte de første fremdyrkede løg. Efter en lang vinter trænger vi haveejere til at se nogle farver i bede og krukker, dette kan hurtigt ske med løg i potter.

Plantning    Påskeliljeløg

Den almindelige påskelilje er velegnet til at tage med ind i stuen eller på køkkenbordet i en fin vase. Denne type påskelilje ser man oftest i bede, hvor de blomstrer lifligt med en skøn duft. De fås fra den almindelige gule farve og over i den hvide/orange farve. De har enten en enkelt bladkrans eller fyldte blomsterhoveder. Når man køber påskeliljer i potter, kan man med fordel plante dem ud i haven, hvor de vil spire frem året efter.

Påskeliljer inde døre skaber en hyggeligt stemning og er man lidt kreativ anlagt, kan man også bruge blomster til bordopdækningen.

Se vores smukke vaser HER

Påskeliljer inde døre   Bordopdækning med påskeliljer

 

Påskeliljer som bunddække

I det kølige vejr står påskeliljerne længe og blomstrer, som bunddækkende blomster i en krukke under en opstammet pil. Synes af de mange smukke påskeliljer er fængslene smukt.

Påskelilje    Bunddækkende påskeliljer

Stedmoder

Stedmoderblomster er smukke og farverige og kan bruges på mange kreative måder. Her er nogle sjove og kreative indslag til, hvordan du kan plante dine stedmoderblomster.

Stedmoder på hegn   Stedmoder i krukke   Stedmoder i støvle

Stedmoder og hornvioler er små forårsbebudere. Deres skønne blomster, store som små, kommer frem så snart solen begynder at varme. Hornviolerne er de mest hårdføre af de to typer og kan som regel tåle ned til -2 grader frost.

Begge typer er hurtigt voksende og bliver de vandet og gødet godt, kan de blomstre fra sidst marts og helt til slut maj måned. Stedmoder er lige så villige til at gro som hornviolen, men sætter færre blomster, som til gengæld er dobbelt så store som hornviolernes blomsterhoveder.

De skal begge holdes jævnt fugtige og gødes hver 2. gang der vandes med krukkegødning. På den måde for du de mest sunde og holdbare planter.

Køb stedmoderblomster lige HER